Alinel aluminium gevelbekleding innoveert met Type F

Persbericht: Type F

Alinel, producent van verticale aluminium gevelbekleding, pakt uit met een nieuw type F gevelbekleding. Type F heeft de typische Alinel-stempel, maar krijgt door een alternatief montagesysteem en kamstructuur een heel eigen karakter.

Blijven innoveren
Bij het vernieuwende kantel-haak-montagesysteem zorgt een kantelbeweging dat de profielen in elkaar haken. Eénmaal in positie heb je de flexibiliteit om het profiel 2 millimeter naar links of rechts te verschuiven. Zo is een fijne afstelling mogelijk waardoor de gevelbekleding steeds tot op de millimeter passend is op de geveloppervlakte.

Minder aluminium voor dezelfde premium en tijdloze uitstraling. Net als Type D ademt dit type elegantie en verfijning uit. En flexibiliteit troef. Als architect heb je eindeloos veel mogelijkheden om je ontwerp te verrijken met eigen accenten. Door het lagere soortelijk gewicht heeft Type F ook een kleinere impact op de ecologische voetafdruk. Wat het haar milieuvriendelijk karakter alleen maar versterkt.

Over Alinel
Alinel ontwikkelt verticale aluminium gevelbekleding op maat voor buitentoepassingen, beschikbaar in alle RAL-kleuren en volledig moduleerbaar. De accentarchitectuur van Alinel biedt esthetische oplossingen waarin naadloos extra accenten en accessoires kunnen worden geïntegreerd.
Het resultaat? Een subtiel, strak, tijdloos én functioneel design op maat.

Jan De Paepe, CEO Alinel
“We hadden al het snelste montagesysteem op de markt, maar dit systeem is vernuftiger. Door het nieuwe kantel-haaksysteem hebben we minder aluminium nodig voor hetzelfde premium effect. Een interessante toevoeging aan de bestaande reeks omdat we hiermee een prijscompetitieve plaats in de markt innemen.”