OVER ALINEL

Als pionier in het ontwikkelen van verticale aluminium gevelsystemen biedt Alinel esthetische en functionele oplossingen die elk gebouw uniek maken. Dankzij ons gestandaardiseerd maatwerk kunnen verschillende aluminium profielen naar smaak worden gecombineerd en kunnen er eindeloos accenten worden gelegd.

Verticale gevelbekleding is onze core business. Als specialist ter zake kan je bij Alinel rekenen op een ongeëvenaarde technische expertise. Bovendien staat Alinel garant voor een persoonlijke aanpak en uitstekende klantenservice.

Waarom kiezen voor Alinel?

Waarom Alinel

eenvoudigste & snelste installatie

Ons motto? Keep it simple! Dankzij het unieke, gepatenteerde tand-haaksysteem is Alinel uiterst snel en flexibel te monteren. Elke haakaansluiting kan 2,5 mm in min en plus schuiven, waardoor het systeem zich 100% kan aanpassen aan elke situatie op de werf. Gestandaardiseerd maatwerk dus!

Aluminium is duurzaam

Aluminium is een licht maar ijzersterk materiaal. Daarnaast is het ook kleurvast, krasbestendig en enorm duurzaam. Aluminium gaat een leven lang mee en vereist bovendien geen onderhoud.

Circulair bouwen

Aluminium is eindeloos recycleerbaar. Ons materiaal wordt dan ook gemaakt van meer dan 80% gerecycleerd aluminium. Door producten aan te bieden van gerecycleerd materiaal met een lange levensduur, dragen wij bij aan een duurzame toekomst. Daarnaast worden de producten van Alinel, een op-en-top Belgisch bedrijf, 100% lokaal geproduceerd.

Alinel ontstond vanuit een ongeremde drive om te creëren en een passie voor esthetiek. Ik wou niet zomaar een bouwmateriaal aanbieden, maar een visueel ritme om naar smaak mee te componeren.

Hoe gaan wij te werk?

  1. Jij bezorgt ons de details van je project: welk type, afmetingen van het project, afwerking, RAL-kleur …
  2. Onze technisch tekenaar gaat met jouw project aan de slag en werkt een gepersonaliseerde schakeltekening uit voor de montage.
  3. Jouw profielen worden geproduceerd op maat en in de gekozen RAL-kleur.
  4. Het materiaal wordt samen met de schakeltekening geleverd.
  5. Vergeet complexe installatie-opleidingen: het gepatenteerde Alinel-systeem plaats je in een minimale montagetijd, zonder voorbereiding.
 

Werkwijze

Interesse in het gestandaardiseerd maatwerk van Alinel?