Alinel – Accentarchitectuur

Gerenommeerd ontwerper en architect Charles Eames zei ooit: “The details are not the details. They make the design.” De filosofie van Alinel ligt volledig in lijn met deze gedachte. Alinel is immers ontstaan vanuit een passie voor esthetiek. De wil om niet zomaar een bouwmateriaal aan te bieden, maar een visueel ritme om naar smaak mee te componeren. Wij noemen het accentarchitectuur.

Heb je het graag allemaal symmetrisch, of mag het wat meer uitgesproken, gedurfd of exclusief? Dankzij onze 5 standaardsystemen, elk met een uniek karakter, bieden we voor ieder wat wils. Met onze jongste telg, Alinel Type E, staat er bovendien geen limiet meer op de creatieve mogelijkheden. Deze reeks bestaat namelijk uit profielen met verschillende breedtes, die ook nog eens kunnen worden gecombineerd met onze Type A- en Type C-profielen. Je merkt het: Alinel staat voor eindeloos een eigen stempel drukken.

Daarnaast geven onze accenten jouw project niet enkel een esthetische maar ook een functionele meerwaarde. Wil je een garagepoort in je gevel verwerken, de brievenbus en voordeur naadloos op elkaar afstemmen of een saaie muur omtoveren tot een echte eyecatcher? Met Alinel kan het allemaal. Het geheim zit hem in onze gepatenteerde tand-haakverbinding, die ervoor zorgt dat de profielen onzichtbaar kunnen worden bevestigd en ramen, deuren en poorten naadloos kunnen worden geïntegreerd.

Alinel, where design and function meet.