Waarom kiezen voor aluminium gevelbekleding?

Wanneer je nadenkt over gevelbekleding voor je woning of gebouw, zijn er tal van materialen om uit te kiezen, elk met hun eigen unieke eigenschappen en voordelen. In deze blog gaan we de voordelen van aluminium gevelbekleding vergelijken met andere materialen zoals hout en kunststof. We vertellen je graag waarom aluminium niet alleen een esthetische keuze is, maar ook een milieuvriendelijke, functionele en onderhoudsarme.

Recycleerbaar en milieuvriendelijk

Een van de meest opvallende voordelen van aluminium gevelbekleding is de duurzaamheid en recycleerbaarheid ervan. Aluminium is een 100% recycleerbaar materiaal zonder verlies van kwaliteit. Dit betekent dat een aluminium gevelbekleding voor het leven is. En mocht het zijn dat de gevelbekleding toch weg moet, dan kan je deze steeds recycleren.

In vergelijking hiermee zijn houten gevelbekledingen, afkomstig van bomen die vaak worden gekapt zonder voldoende herbeplanting een minder duurzame keuze. Kunststof gevelbekleding is gemaakt van niet-biologisch afbreekbare materialen en kan bij veroudering bijdragen aan milieuproblemen.

Esthetisch en functioneel

Aluminium gevelbekleding biedt op vlak van design een breed scala aan mogelijkheden, waardoor het gemakkelijk kan worden aangepast aan de esthetische eisen van de architect. Je kan dus nog heel wat richtingen uit. Er is de keuze uit verschillende profielen, de afwerking in een poederlak naar keuze, de accenten en het integreren van deuren, vensters en poorten. Zo kunnen esthetiek en functionaliteit naadloos samengaan.

Bestendigheid en onderhoud

Aluminium een uitstekende keuze voor gevelbekleding vanwege zijn duurzaamheid en weerbestendigheid. Het kan worden gebruikt in verschillende klimaatomstandigheden zonder aan kwaliteit te verliezen. Dit is in schril contrast met hout, dat vatbaar is voor verrotting en insectenplagen, en kunststof dat kan vervagen of bros kan worden onder invloed van UV-stralen.

Aluminium is gemakkelijk te onderhouden. In tegenstelling tot hout, dat regelmatig schilderen en onderhoud vereist om zijn kwaliteit te behouden, en kunststof dat kan verkleuren en broos worden, blijft aluminium jarenlang in topconditie met minimaal onderhoud.

Wij raden de producten van PURApro aan om je aluminium gevelbekleding te onderhouden.De producten van Purapro hebben een lage zuurtegraad waardoor ze uiterst geschikt zijn voor de Alinel aluminium gevels. Je kan hun producten vlot bestellen via www.purapro-webshop.be.

Kortom, als je op zoek bent naar een gevelbekledingsoptie die op veel vlakken goed scoort, dan is aluminium een uitstekende keuze. Het biedt duurzaamheid en veelzijdigheid in ontwerp, terwijl het ook bijdraagt aan het verminderen van de ecologische voetafdruk.