We use cookies.
By visiting our website you agree we place cookies.
I agree
Approve

De
visie

Visie

ALINEL creëert oplossingen voor gebouwen die verder gaan dan de zuivere toepassing waarvoor ze gemaakt zijn. We stellen hiermee constant de grenzen van onze industrie in vraag. Onze oplossingen moeten geïntegreerd zijn zodat een eenheid van vorm ontstaat zonder verlies van, of zelfs met verbetering van, de functionele doelstellingen.

Aluminium is niet alleen zeer licht, maar ook uiterst duurzaam. Het kost veel energie om uit bauxiet aluminium te produceren, maar vervolgens is het materiaal eindeloos recycleerbaar. Onze profielen bestaan dan ook voor 95% uit gerecycleerd aluminium. Zo dragen we bij tot een duurzame samenleving.

Bij het ontwerp stond de gebruiksvriendelijkheid centraal. Via onze softwaretoepassing berekent u snel welke profielen u nodig hebt voor uw oplossing. Ze worden op maat verwerkt en afgeleverd met de gewenste oppervlaktebehandeling. Dankzij de gepatenteerde tand-haakverbinding wordt het geheel schaalbaar in functie van de gewenste profielbreedte.

U vindt hier eveneens tal van toepassingen voor ons systeem. Of het nu gaat over een deur- of poortbekleding, een brievenbus of een poolhouse, steeds houden we onze visie in het achterhoofd. Het geheel moet bijdragen tot een betere harmonie, zonder te domineren.

h

Systeembenadering

Hoewel in hoofdzaak bedoeld als gevelbekleding laat ALINEL door haar systeem meerdere toepassingen toe. Het staat de architect vrij om zijn creativiteit te laten spelen en met deze bouwstenen aan de slag te gaan. We wensen hierin steeds verder te gaan en breiden onze ontwerpen uit naar voordeuren, inkomgehelen, brievenbussen, interieurelementen, tuinelementen,…

h

Vorm volgt functie

Of het nu over een poort, voordeur of een raam gaat steeds worden we geleid door de vraag hoe de functie zo minimalistisch mogelijk kan ingevuld worden in het gevelvlak. De functie verdwijnt als het ware in de vorm. Dit staat ten opzicht van de klassieke benadering om eerder de gevelfuncties te benadrukken. Wij keren het om en willen ze net gaan integreren, waardoor een functioneel design ontstaat. Wij willen dat onze oplossingen aanwezig zijn, zonder te domineren.

h