We use cookies.
By visiting our website you agree we place cookies.
I agree
Approve

Type A

Loading...
A

Verkrijgbaar in alle kleuren

Kleuren kunnen via 2 hoogtechnologische procedés aangebracht worden op aluminium profielen:

Lakken (ook moffelen genoemd): voor alle tinten worden de profielen ontvet, gereinigd, met titanium behandeld en gedroogd. Daarna brengt men onder elektrostatische druk een poederlaag van minimaal 60µ aan. De profielen gaan in een oven (190°C) om het poeder te bakken. Zo verkrijgt men een stevige laklaag. Om een metallic structuur te verkrijgen gebruikt men hetzelfde poeder, maar worden er op homogene wijze aluminium schilfers aan toegevoegd.

Anodisatie: ook hier worden profielen eerst ontvet en gereinigd. Daarna dompelt men ze in een chemisch bad, waar een artificiële oxidatie plaatsvindt en de poriën van de profielen zich openen. Vervolgens worden de profielen gekleurd in een bad van metaaloxide. Tot slot sluiten de poriën zich opnieuw in een speciaal stoombad.

Beide procedés zijn kwalitatief even hoogstaand. Het verschil zit louter in het uitzicht. Waar de laklaag het aluminium oppervlak bedekt, blijft bij anodisatie de structuur van het oorspronkelijke oppervlak nog zichtbaar, zij het met een esthetische vorm: gladder en gekleurd of transparant.